Aktuelt


13. oktober 2019

Preben Hansens Legat hædrer foreningen Danmarks Spisekammer

Foreningen Danmarks Spisekammer modtog i dag Preben Hansens Legats Hæderspris 2019. Foreningen arbejder for sætte fødevarer fra forskellige egne af landet på det gastronomiske Danmarkskort og udvikle og markedsføre gastroturisme i ind- og udland.

Hædersprisen blev overrakt til formanden for foreningen Danmarks Spisekammer, Borgmester Henrik Frandsen, i forbindelse med afholdelse af Danmarks Østersfestival på Rømø. Østersfestivalen, der er forankret i Danmarks Spisekammer, er siden 2016 vokset fra en lokal begivenhed på Fanø til i dag at dække den Vestjyske østers¬kyst fra Vadehavet til Limfjorden.

Et initiativ, som Danmark har brug for
”Danmarks Spisekammer er et af de initiativer, vi har brug for, hvis vi skal fastholde og udvikle Danmarks position som internationalt gastronomisk fyrtårn. Danmarks Østersfestival er et eksempel på en anerkendelsesværdig aktivitet, der har øget interessen for en sund, klimavenlig dansk delikatesse med et stort uudnyttet potentiale. Vi tror på, at initiativer som dette gør en forskel – både i forhold til Danmarks turistmæssige interesser og i forhold til hotel- og restaurationsbranchen i lokalmiljøet. Det er dét vi gerne vil hædre i dag”, udtalte bestyrelsesmedlem i Preben Hansens Legat, Hasse Resenbro ved overrækkelsen af prisen.

Styrket fortælling om egnsspecifikke råvarer
Formanden for Danmarks Spisekammer og borgmester i Tønder, Henrik Frandsen uddybede betydningen af Hædersprisen: ”Vi er dybt taknemmelige for anerkendelsen. I rammen af Danmarks Spisekammer vil den bidrage til at styrke vores arbejde med at skabe gastronomiske fyrtårne i de øvrige egne af Danmark. Her på Vestkysten vil den have stor værdi for udvikling af fortællingen om og folkeliggørelse af danske østers. Vi ved fra undersøgelser, at op mod 40% af gastro-intersserede turister drives af fortællingen om egns¬specifikke råvarer. Vi tror derfor, at prisen vil bidrage til øge tilgangen af kvalitetsturister fra ind- og udland i østerssæsonen fra september til april”.

2015/16

Omfattende renovering af Hotel Alexandra

Preben Hansens Legat, hvis formål er at bevare og drive Hotel Alexandra, har gennemført et omfattende renoveringsprojekt af hotellet. Renoveringen omfatter bl.a. facaderenovering, udskiftning af samtlige vinduer samt nyt tag. Endvidere er der foretaget en opgradering af værelser og udskiftet tæpper på alle gange og trapper. Udskiftning af blandingsbatterier på alle værelser til Christiansborg-armaturer fra Toni er påbegyndt og forventes afsluttet i 2017.